top of page
Schermafbeelding 2020-12-03 om 19.46.05.

PROEFDIER VRIJ

Lakshmi producten zijn natuur vriendelijke producten. Dus ook
niet op dieren getest.


BIO & ECO VRIENDELIJK

Alle producten van Lakshmi zijn ecologisch en biologisch neutraal. Puur natuur dus.


MILIEU VRIENDELIJK

Alle producten van Lakshmi kunnen gerecycled worden of zijn gerecyclede stoffen in gebruikt.


ALLE KEURMERKEN

Alle producten van Lakshmi zijn internationaal en nationaal biologisch en ecologisch gekeurd.FILOSOFIE


INNERLIJKE WELZIJN EN HUIDVERBETERING

Lakshmi houdt zich niet alleen bezig met het ‘waarneembare’, maar biedt met de originele behandelingen, massages en cosmetica innerlijke welzijn, huidverbetering en uiterlijke schoonheid.

Franco Canterie, de cosmetica van Lakshmi, is een bevlogen Italiaan die in de jaren ’80 de Oosterse wijsheid, westerse kennis van ingrediënten en aromatherapie samensmolt tot de eerste Holistische en huidverbeterende cosmeticalijn. Ondertussen is Lakshmi marktleider en te vinden in de mooiste Spa en Wellness hotels in Italië.

Sinds 1996 brengt Lakshmi met veel passie de Bio-Eco gekenmerkte cosmectia in Nederland op de markt.MISSIE


LAKSHMI – een reis ver weg naar binnen

Ieder van onze producten en behandelingen zijn nauwkeurig uitgewerkt, met een eerbied voor Moeder Natuur en de bestanddelen. De samenvoeging van de gebruikte elementen, aroma, structuren en handelswijze brengen je in een hogere dimensie. Een climax voor al je zintuigen en de verscheidene energielagen.

In elk Lakshmi product zitten essentiële oliën en edelsteenbestanddelen herwerkt. Zowel essentiële oliën als edelstenen hebben een grondig effect op onze diepere energielagen. De delicate structuren smelten samen met onze huid en zorgen voor een aangenaam gevoel van lichtheid en rust. Elke behandeling is een onvergetelijke ervaring die je fysieke, mentale en emotionele evenwicht herstelt.


PUURHEID – vanbinnen, vanbuiten en tot in het ontastbare van onze ziel

Lakshmi tilt de schoonheids- en welzijnszorg naar een hogere dimensie. Onze grondig uitgewerkte behandelingen veranderen in gewoontes die met toewijding, passie en eerbied volgens de eeuwenoude voorschriften worden volbracht. Lakshmi brengt lichaam, hart, geest en ziel in de authentieke, zuivere vorm van het bestaan.


RIJKDOM – de natuur als schatkist

Moeder Aarde levert ons alle biologische bestanddelen, van over de hele wereld. Met Lakshmi ervaar je de intensie van je zintuigen en beleef je de aardse rijkdommen op je huid.


BEWUSTZIJN – in elke schakel van de keten

Ieder element is liefdevol en met eerbied geselecteerd, om jouw welvaart te ondersteunen. Ons waardering gaat ver, tot de oorsprong en tot in elk ontwikkeling, van begin tot einde.WAAROM BIOLOGISCH?

De voorkeur voor natuurlijke producten is vooral een ethisch verantwoorde keuze, die vast hangt aan de intentie van Lakshmi voor betrokkenheid en samenhang met de natuur. Bovendien zijn natuurlijke producten doeltreffender doordat de ingrediënten meer overeenstemmen met de van nature in ons lichaam aanwezige stoffen. Een natuurlijke productiemethode houdt in dat er bij elke stap gedacht wordt aan het totale ecosysteem. Er worden geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) gebruikt, en de productiemethode voldoet aan strenge criteria om het milieu, mensen en dieren te beschermen.

De producten van Lakshmi worden aan de hand van de strenge criteria van de natuurlijke productiemethode gemaakt, en zijn gekenmerkt door het ICEA (Instituut voor Ethische en Milieu Certificatie). Lakshmi maakt bij de productie alleen gebruik van biologische ingrediënten verkregen uit op natuurlijke en natuurlijk-dynamische manier geteelde planten of wilde planten, waaronder: phyto-extracten, essentiële oliën en bloemenwater uit aromatische planten. Lakshmi producten zijn uitstekend voor de gevoelige huid, bezitten een plantaardige emulgator en 100% koudgeperste plantaardige oliën.

TRANSPARANTE BIO-ECO CERTIFICERING

Na zeer nauwgezette controles zijn de Lakshmi-producten gekenmerkt door de eco-organische certificeringen van het AIAB (Italiaans Instituut voor Organische Landbouw), die menselijke en milieu bescherming verzekert en alleen het gebruik van bestanddelen van biologische afkomst met een verminderd milieueffect aanvaard. (Voor meer info, bezoek www.aiab.it) Bovendien gebruikt Lakshmi enkel elementen verkregen uit planten die worden gekweekt met natuurlijke, biodynamische en wilde landbouw. Deze bevatten bijvoorbeeld phyto-extracten, bloemenwateren van aromatische planten, plantaardige emulgatoren, koudgeperste plantaardige oliën van de eerste koude persing en 100 procent pure essentiële oliën.

 

DUURZAAMHEID EN ETHISCH

WAT BEVATTEN DE LAKSHMI-PRODUCTEN WEL ? LAKSHMI’S GECERTIFICEERDE PRODUCTEN BEVATTEN :

 • Actieve principes gecertificeerd als organisch;

 • Heerlijke natuurlijke geuren verkregen uit plantensynergie,essentiële oliën en natuurlijke plantaardige extracten;

 • Ecologische verpakking;

 • Verpakking van ecologische cellulosevezels verkregen uit duurzaam beheerde bossen;

 • Planten uit biodynamische en organische teelt en wilde planten;

 • Conserveermiddelen toegelaten door certificerende instanties: grapefruitzaad extract, vitaminen A, E, C en essentiële oliën;

 • 100% pure en natuurlijke etherische oliën;

 • Het eindproduct en de ingrediënten zijn nog nooit op dieren getest;

 • Koudgeperste plantaardige oliën;

 • Belangrijke Ayurvedische kennis;

 • Kiemliposomen die de kostbare, hydraterende, voedende en herstructurerende stoffen aan de dermis dragen;

 • Plantaardige extracten voor een effectieve en harmonieuze werking zonder bijwerkingen.

WAT BEVATTEN DE LAKSHMI-PRODUCTEN NIET ? LAKSHMI’S GECERTIFICEERDE PRODUCTEN BEVATTEN GEEN :

 • Lege vulmiddelen zoals Paraffine & Minerale oliën;

 • Tensiden (SLS/SLES);

 • PEG’s;

 • Siliconen;

 • Acrylaten;

 • EDTA;

 • BHT;

 • BHA;

 • PPG;

 • Organische halogeenverbindingen;

 • Propyleenglycol;

 • Parabenen;

 • Isomethylisothiazolinon;

 • Petrolatums (minerale oliën);

 • Natriumlaurylsulfaat;

 • Synthetische kleurstoffen;

 • Componenten van dierlijke oorsprong;

 • Chemische conserveringsmiddelen;

 • Nano techniek (zonbescherming);

Lakshmi is tegen genetische manipulatie en gebruikt alleen niet-transgene componenten. Onze verpakking bevat geen PVC. Lakshmi kiest om grondstoffen te gebruiken, zoals glas of recyclebaar plastic. Het papier dat wordt gebruikt, is FSC gecertificeerd en komt uit bossen die worden beheerd volgens strenge milieu-, sociale en economische normen. Bescherm bossen, ze zijn een verlenging van onze longen!

 

INNERLIJK WELZIJN & UITERLIJKE SCHOONHEID.

Wat is Ayurveda?

 

Ayurveda is een heel volledige therapeutische wetenschap en stamt af uit India die daar al meer dan 5000 jaar uitgevoerd wordt. Daarnaast is Ayurveda ook een filosofie die aanknoping geeft voor een evenwichtige levenswijze. Het begrip “ayurveda” komt uit het Sanskriet en is een samenstelling van “ayur” wat “leven” betekent en “veda” wat “wetenschap” of “kennis” betekent.

Het volgen van de richtlijnen van de Ayurveda streeft naar zelfontdekking. Hierbij worden de afzonderlijke noden van elk persoon als vertrekpunt genomen. De Ayurveda bekijkt mensen in hun totaliteit en balanceert zich op het in harmonie brengen van een individu en het zorgen voor evenwicht. De Ayurvedische kennis laat zien dat er een concreet verband bestaat tussen alle aspecten van het lichaam, waaronder de huid, en de verschillende levenskrachtige ontwikkelingen die in het lichaam gebeuren: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Door middel van het bestuderen van de natuur werd door de grote wijzen uit de Himalaya het begrip van de vijf basisaspecten gevormd en toegepast in de Ayurveda. Uit deze visie is het begrip van de drie dosha’s ontstaan: Vata, Pitta en Kapha.

AYURVEDA.

Ayurveda heeft als doel om bij een individu de vijf aspecten op een evenwichtige manier met elkaar in harmonie te brengen. Dit doet men aan de hand van individueel aangepaste massages, behandelingen, kruiden, essentiële oliën en muziek, die een invloed hebben op deze vijf aspecten en ze in evenwicht houden. De gebruikte essentiële oliën en cosmetica moeten afgestemd zijn aan de persoonlijke noden om zo het gewilde en blijvende effect te kunnen bekomen. Door middel van de kennis van Ayurveda, aromatherapie en naturopathie biedt Lakshmi resultaatgerichte producten die te gebruiken zijn bij massage en andere behandelingen, en die een lichamelijk en geestelijk evenwicht bekomen door de disbalans bij de oorzaak aan te pakken en zo een stralende, gezonde, zijdeachtige, zachte en energieke huid te ondersteunen en te behouden.

HUIDTYPE VOLGENS AYURVEDA.

VATA HUID: mooie dunne huid met veel expressie, zacht, licht of olijf van kleur met fijne poriën.  Een onevenwichtige Vata huid heeft een tekort aan talg en vocht, is meestal droog en ziet er flets en mat uit. Er ontstaan in dit type huid vlug expressielijntjes, de huid jeukt dikwijls en kan er craquelé uit zien. De Vata huid heeft nood aan zorg en voeding om er mooi en jeugdig uit te blijven zien.

 

PITTA HUID:  Een heldere, goed doorbloede huid met een gemiddelde huiddikte en een normale huidglans, middelgrote poriën en sproetjes. Een onevenwichtige Pitta huid is gevoelig en gestrest, kan last hebben van een verminderde lipidebarrière  en oppervlakkige pukkeltjes, huiduitslag, roodheid, couperose en pigmentplekjes. De Pitta huid heeft nood aan halfvolle producten die de huid kalmeren en de lipidebarrière van de huid ondersteunen.

 

KAPHA HUID: Een zeer zachte, dikkere huid met minder mimiek, wat grotere poriën en meer huidglans. Een Kapha huid blijft langer jeugdig. Een onevenwichtige Kapha huid heeft neiging te vet te worden en kan last hebben van verwijde poriën, acne en een overmatige huidglans, en kan bleek en slecht doorbloed zijn. De Kapha huid heeft nood aan magere producten die het vochtgehalte herstellen en de huidfunctie stimuleren.

massage
bottom of page