top of page

FAQ Definitieve Laserontharing

Aantal behandelingen

 

Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: elke persoon, huid en haargroei is namelijk uniek!


Tijd tussen 2 sessies


Omdat de haren in verschillende fases groeien, kunnen ze niet in één keer worden verwijderd. Tussen de behandelingen zit daarom wat tijd. De tijdsduur tussen de behandelingen:
Gezicht: 4 tot 6 weken
Lichaam: 8 tot 10 weken
Oksels en bikini: 6 tot 8 weken

 

Wanneer is geen behandeling mogelijk?


Een laserbehandeling wordt afgeraden als u:

  • Zwanger bent

  • Borstvoeding geeft

  • Aan epilepsie lijdt

  • Koorts of een infectie heeft

  • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken

  • Ontstekingsremmers slikt

  • Een pacemaker heeft

  • Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

  • Aan vitiligo lijdt

 

Kan een laserbehandeling op een zongebruinde huid?


Ja, ook een zongebruinde huid kan worden behandeld met de SHR Alma Beauty Remove Laser. Dit komt omdat deze lasertechniek zich op effectieve wijze richt op de eiwitten in het haarzakje en niet alleen op het pigment van de huid. U kan bij Seize the moment het ganse jaar door  behandeld worden.

Let op: het advies is om 5 dagen voor en 5 dagen na de behandeling niet te gaan zonnen, gebruik te maken van een zonnebank of een zelf bruiner aan te brengen. Dit om de huid tot rust te laten komen.

 

Is laserbehandeling geschikt voor alle huidtypes?


Ja, de behandeling is geschikt voor iedereen omdat de laser ingesteld kan worden op elk huidtype. Door de innovatieve eigenschappen van de SHR Laser kunnen we nu ook een donkere huidskleur behandelen. Dit komt omdat de SHR Laser niet alleen op het pigment werkt, het tast ook de eiwitten onder in het haarzakje aan. Zo zorgt de laser ervoor dat het haarzakje de voedende eigenschappen verliest waardoor er geen nieuw haar kan groeien.

 

Is de behandeling veilig en echt pijnloos?


Ja! Een behandeling met de SHR Laser is volkomen veilig en nagenoeg pijnloos!

In tegenstelling tot andere apparaten werkt de SHR Laser met een gepatenteerde bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. De temperatuur die de laser bereikt wordt vaak als aangenaam ervaren. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

 

De SHR laser is op dit moment de enige diodelaser die echt pijnloos kan ontharen. De SHR laser heeft een uniek en innovatief handstuk dat extreem kan koelen en in combinatie met de verfijnde SHR-techniek is de behandeling uitermate veilig en comfortabel. U kan het vergelijken met een hot stone massage. 

Wat is het verschil met IPL?


IPL wordt vaak ten onrechte een laser genoemd maar is veel minder effectief dan de SHR laser. IPL  is een lichtflitsmethodes die gebruik maakt van een Xenon flitslamp. Zo’n lamp produceert een volledig spectrum aan licht en is hiermee veel minder effectief en niet pijnloos. De SHR laser levert een lichtbundel op 810nm. Deze golflengte is op basis van wetenschappelijk onderzoek benoemd tot de meest effectieve golflengte om haren te verwijderen. Dat verklaart ook waarom IPL ontharing vaak veel goedkoper wordt aangeboden.

 

Wat na de behandeling?


De behandelde haartjes zullen uitvallen. In de dagen na de behandeling lijkt het alsof de haartjes doorgroeien maar je zal zien dat deze loskomen en uitvallen. Verder is het belangrijk om de behandelde huid rust te geven. Ga daarom niet meteen de zon in. Gun je huid rust!

 

Is de behandeling echt definitief?


In de groeifase staan de haartjes in direct contact met de haarzakjes. Een behandeling in deze fase betekent dat zowel het haartje als het haarzakje worden vernietigd. Deze blijven definitief weg! Haargroei is echter hormonaal bepaald. Dat betekent dat wanneer de hormoonspiegel uit balans wordt gebracht door bijvoorbeeld een zwangerschap of medicijnen, het lichaam “slapende haarzakjes” kan activeren waaruit nieuwe haartjes zouden kunnen groeien. Dit zijn nieuwe haartjes en kunnen in het gebied groeien dat eerder behandeld is geweest. De hoeveelheid nieuwe haargroei, door invloeden van hormonen, zal echter niet te vergelijken zijn met de hoeveelheid haar dat er voor de behandeling aanwezig was.

 

Kunnen neus- en oorhaartjes verwijderd worden?


De SHR is het enige laserapparaat dat voorzien is van een speciaal hulpstukje (tip). Hiermee kan heel nauwkeurig de grens van de baardgroei worden bepaald maar kunnen ook neusharen of haartjes tussen de wenkbrauwen heel precies verwijderd worden.

bottom of page